Tko su najbolji liječnici za filere s Kvarnera?

Suvremena žena nema iluziju da je mladost vječna – niti želi zauvijek imati dvadeset. No, želi izgledati najbolje što je moguće, u čemu joj itekako pomažu mogućnosti suvremene estetske medicine. Također, suvremena je žena educirana: zna da izvor mladosti ne postoji, ali zna i da različitim znakovima starenja treba pristupati ciljano i temeljito – i da rezultati mogu biti vrhunski.

Zrela je koža zahtjevnija od mlade: karakteriziraju je fine linije i bore, gubitak tonusa i zdravog sjaja, što su posljedice prirodnog procesa starenja, ali i brojnih drugih faktora – poput prehrane, okoliša, izlaganja suncu, pušenja, hormonalnih promjena, stresa i genetskih predispozicija.

Kvalitetnom njegom uvelike se može utjecati na navedene znakove starenja, pomladiti i osvježiti lice i postići zdraviji i ljepši izgled kože, no ono što će kožu zaista oporaviti su dermalni fileri. U ovom području pomlađivanja naši liječnici definitivno ne zaostaju za kolegama iz inozemstva: ono što se radi u New Yorku, Milanu i Amsterdamu, radi se i u Zagrebu, Splitu, Rijeci… A upravo liječnici s Kvarnera tema su današnjeg teksta. Tko je „in“, u koga tamošnje žene imaju najviše povjerenja?

Koji su dermalni fileri najbolji, možete pročitati OVDJE.

Dr. Mario Zambelli

Ovaj specijalist plastične, estetske i rekonstruktvne kirurgije jedan je od najcjenjenijih hrvatskih plastičara, koji je iskustvo stjecao u najvećim centrima za plastičnu i estetsku kirurgiju diljem SAD-a, a od 1993. do 2001. bio je pročelnik odjela za plastičnu i rekostrukcijsku kirurgiju u KBC-u Rijeka.

Počasni je član Upravnog odbora Hrvatskog Društva za Estetsku Medicinu Hrvatskog Liječničkog Zbora te vlasnik privatne prakse u riječkoj Poliklinici Zambelli. Pokraj ovako atraktivnog CV-a, nije čudo da je visoko na listi omiljenih među ženama s Kvarnera, koje svoja lica rado prepuštaju u ruke stručnjaku koji se zaista “razumije u posao”.

U Poliklinici Zambelli radi još jedan vrhunski kirurg, dr. Damir Juranić, specijalist plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, kojem se klijentice s povjerenjem prepuštaju u ruke i kad je o filerima riječ – jer kao kirurg jako dobro poznaje anatomiju lica pa je mogućnost pogreške – minimalna.

OVDJE pročitajte tko su najbolji zagrebački stručnjaci za filere.

Dr. Zoran Žgaljardić

I doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, maksilofacijalni kirurg te subspe­cijalist plastične kirurgije glave i vrata, ubraja se među najcjenjenije hrvatske plastičare, a za svoj je rad primio brojne međunarodne nagrade i priznanja. Vrlo je tražen i kao edukator pa je u više navrata bio predavač na kongresima American Academy of Cosmetic Surgery. Osim u Zagrebu, Centar za estetsku kirurgiju Žgaljardić otvorio je i u Opatiji kamo mu žene, osim na plastične operacije, dolaze na tretmane filerima i botoksom.

Godine 2018. njegova je poliklinika proglašena najboljom u kategoriji European Award for Best Practi­ces 2018., a to mu je prestižno priznanje dodijelilo društvo European Society for Quality Resarch – Swi­tzerland. Nije stoga čudo da na njegovu adresu dolaze pacijenti iz cijelog svijeta znajući da će ondje dobiti stručni pristup te dobar omjer cijene i kvalitete.

„Osim samih kirurških tehnika, estetski kirurg mora imati smisao za ljepo­tu i harmoniju lica i tijela. Također, mora pratiti trendove kad je riječ o kriterijima vezanim za ljepotu i najnovije sigurne tehnike operira­nja. Iskustvo i kredibilitet kirurga jedini su faktor koji daje sigurnost u uspješan ishod estetskog zahvata na zadovoljstvo klijenta“, naveo je dr. Žgaljardić za jedan dnevni časopis, kometirajući i kako je njegov cilj da osoba nakon tretmana izgleda svježe, a ne da joj se u potpunosti promijeni izgled – što svakako primjenjuje i u svom radu s filerima.

Dr. Sanja Lazarić

I dr. Sanja Lazarić, otorinolaringologinja i plastična kirurginja glave i vrata iz riječke Ordinacije dr. Lazarić, visoko je na listi omiljenih kad je aplikacija filera u pitanju. Ova se liječnica – kao i ostali njezine kolegice i kolege iz top klase – kontinuirano educira na brojnim tečajevima i inozemnim kongresima iz estetske medicine i plastične kirurgije, a iza nje je i dugogodišnje iskustvo u operativnim i neoperativnim metodama pomlađivanja na brojnim radionicama u Beču, Rimu, Zurichu, Parizu i Monte Carlu.  Apliciranjem botoksa i filera bavi se dulje od deset godina, a iza sebe ima i petogodišnje iskustvo s liftingom lica uz pomoć niti.

S posebnim veseljem bavi se augmentacijom usana. „Lijepe, pune i pravilno definirane usne simbol su ženstvenosti i mladolikosti“, govori ova liječnica, koja je oprezna s količinom ubrizgane hijaluronske kiseline – kako bi izbjegla ‘patkasti’ izgled. „S obzirom na to da je moj profesionalni moto težnja za što prirodnijim izgledom, u mojoj ordinaciji možete dobiti prirodnu, samo malo poboljšanu verziju sebe“, rekla je za naš portal.

Rezultate povećanja usana kod dr. Sanje Lazarić možete pogledati OVDJE.

Viviana Kalmar

Da su usne jedna od najsenzibilnijih zona ženskog lica, zna i dr. med. dent. Viviana Kalmar, koja u Rijeci ima dentalnu ordinaciju ViviDenti Kalmar. Ljubav prema dentalnoj medicini u genima joj je: njezin otac Šandor Kalmar bio je jedan od prvih dentalnih implantologa u republici Hrvatskoj, a djed Šandor svoju je stomatološku praksu osnovao još davne 1950. godine.

Ova je doktorica članica Svjetskog udruženja u Anti ageing medicini (Wosiam), Hrvatskog društva za estetiku lica, Hrvatskog liječničkog zbora te Hrvatskog endodonskog društva, a specijalizirala se u području estetike lica. Danas je jedna od najboljih na području svojih interesa: iskusna, mlada i perspektivna liječnica okupila je tim vrhunskih stručnjaka i vodi kliniku uz svog oca, dr. Kalmara.

U dentalnoj ordinaciji ViviDenti Kalmar bezbolnim tretmanom filerima na bazi hijaluronske kiseline možete pomladiti i povećati volumen usana, vratiti im prirodnu punoću, a ovoj je stručnjakinji cilj da postigne zavodljiv i prirodan izgled. Moto je ordinacije da svakoj ženi osiguraju osjećaj da je zadovoljna i sretna u svojoj koži pa vode brigu o inovativnim metodama pomlađivanja kojima svojim klijenticama vraćaju mladolikost i sjaj. Hit tretman je definitivno face lift uz pomoć hijaluronskih filera u kombinaciji s mezonitima.

Dr. Tea Brozičević

Da su neinvazivne opcije koje ne utječu na fizionomiju lica, već tek naglašavaju prirodnu teksturu i sjaj kože postali hit i u Hrvatskoj, potvrdila je i dr. Tea Brozičević, spec. dermatologije i venerologije, voditeljica odjela dermatologije i kozmetologije u podružnici poznate Poliklinike Terme Selce na riječkom Trsatu. „Kad je u pitanju osvježavanje lica, uklanjanje sivila i poboljšanje teksture, apsolutni su favoriti rehidracijski tretmani. Da bismo vlagu unijeli dovoljno duboko, oslanjamo se na proizvode na bazi hijaluronske kiseline, jer im u suptilnom pomlađivanju nema premca.

Osim što djeluje na sve aspekte starenja kože, hijaluron se može koristiti u različitim vrstama tretmana, pa njime možemo djelovati i na duboke bore, ali i na namreškanu, dehidriranu kožu, ovisno o gustoći preparata koju odaberemo“, objasnila je poznata riječka liječnica. „Cilj je uvijek potpuno prirodan rezultat, koji će istovremeno zadovoljiti želje pacijenta, ali i profesionalne standarde liječnika. Sofisticirani tretmani hijaluronskom kiselinom koji djeluju kao mezoterapija postižu upravo takav rezultat – zahvaljujući rijetkoj teksturi hijalurona, ne dolazi do izmjena u crtama lica, a dubinski hidratiziraju i osvježavaju kožu“, objašnjava dr. Brozičević te dodaje kako upravo hijaluronsku kiselinu smatra sastojkom bez konkurencije, jer je riječ o prirodnom ovlaživaču naše kože.

Kome na tretmane filerima idu Splićanke i Dubrovkinje?

Dr. Vesna Utješinović Gudelj

Mr. sc. Vesna Utješinović Gudelj, dr. med., specijalistica dermatovenerologije iz Specijalne bolnice Medico, također je sudjelovala na brojnim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, kongresima i edukacijama iz  područja dermatološke onkologije i estetske dermatologije te je stekla potrebna znanja za izvođenje neinvazivnih i invazivnih dermatoloških protokola. Član je Hrvatskog dermatovenerološkog društva, Evropske akademije dermatovenerologa, Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog liječničkog zbora.

„Za svakog operatera injiciranje hijaluronskih implantata veliki je izazov. Klinički protokoli su jasni i nezaobilazni, ali mogućnost kreacije unutar zacrtanih okvira ostavlja dovoljno prostora za profesionalnu realizaciju i zadovoljstvo učinjenim. Prije svega radi zadovoljstava pacijenata trenutnom preobrazbom koja djeluje poticajno i vraća samopouzdanje te neminovno utječe na podizanje kvalitete života. No ne zaboravite, vaša ljepota – kao i zdravlje – zaslužuje provjerenu kvalitetu i stručnost“, napisala je na stranici Specijalne bolnice Medico.

Vivian Jurković

Na pitanje kako se liječnica dentalne medicine našla u estetskoj, dr. med. dent Vivian Jurković odgovorila nam je ovako: „Na to me potaknulo gostovanje dr. Boba Khanna prije deset godina u Hrvatskoj, koji je također liječnik dentalne medicine, ali i jedan od vodećih svjetskih edukatora u području estetske medicine lica. Nakon toga sam krenula na edukacije u njegov institut u Readingu pokraj Londona – za apliciranje dermalnih filera, botoxa te neinvazivni face lifting“. Dugo kliničko iskustvo na području estetske medicine omogućilo joj je da razvije Dr. Vivian Anti Age serum, koji je brojnim ženama na top listi kozmetičkih preparata za hidraciju lica.

“Tijekom godina rada u području estetike otkrila sam da vrlo često moji pacijenti ne znaju kako se pravilno brinuti o koži lica. Oni često koriste proizvode koji nisu prikladni za njihov tip kože, nastavljajući pronalaziti nove, a da nikad ne dosegnu svoj cilj. Stoga sam odlučila razviti jedinstveni proizvod, pogodan za sve tipove kože, koji mogu koristiti osobe svih dobnih skupina u kombinaciji s drugim proizvodima za svakodnevnu njegu svoje kože.

Moj serum ima visoku koncentraciju hijaluronske kiseline i pruža snažnu hidrataciju“, otkrila je dr. Vivian Jurković, vlasnica ordinacije Clinica Dentalsan i Estetskog centra Eternity iz Matulja, koja je naglasila da – premda se specijalizirala za anti-age medicinu, dermalne filere i botoks – ne zapostavlja ni svoje stomatološke pacijente.

Sve o serumima s hijaluronom koje preporučuju dermatolozi pročitajte OVDJE.

Pročitajte još i ...