Ovi eksperti grudi operiraju “zatvorenih očiju”

Na promjenu izgleda ženskih grudi utječu brojni faktor, no dva su najvažnija: trudnoća (i dojenje) te godine. Koža te potkožni ligamenti pod utjecajem tih čimbenika gube elastičnost, a dojke se počinju spuštati… I ponekad od jedrih grudi ostanu samo ispuhane dojke zbog kojih više ne odijevamo dvodijelne kostime, a umjesto otvorenih haljina biramo dolčevitke.

No, svi poznavatelji mogućnosti estetske kirurgije znaju da to tako ne mora biti. Bez obzira na to jesu li vam se grudi promijenile s vremenom ili oduvijek imate premale, prevelike ili asimetrične dojke, u Hrvatskoj su vam na raspolaganju i vrhunski stručnjaci, i vrhunski implantati. Od operacija možete birati augmentaciju (povećanje), mastopeksiju (podizanje), smanjivanje te auhgmentacijsku mastopeksiju (povećanje s podizanjem) – što je definitivno najkompleksniji zahvat kad je riječ o operacijama grudi.

Zahvat podizanja izvodi se u općoj anesteziji, traje dva do tri sata, a ožiljci se obično nalaze oko areola, u vertikalnoj liniji od bradavica prema inframamarnoj brazdi, a ponekad i horizontalno duž linije inframamarne brazde. Sve što trebate je odabrati najbolje stručnjake, a mi smo ih pronašli.

Prof. dr. sc. Davor Mijatović

Renomirani plastičar i nacionalni trener za rekonstrukciju i estetsku kirurgiju dojke prof. dr. sc. Davor Mijatović – ujedno predstojnik Zavoda za plastičnu kirurgiju i voditelj Katedre za kirurgiju zagrebačkog Medicinskog fakulteta – neprijeporni je autoritet kad je riječ o kirurgiji dojke. U svojim intervjuima često naglašava da je za uspješno umetanje implantata nužan – dobar i iskusan operater.

“U Hrvatskoj postoji određen broj kirurga koji su zaista kvalificirani za estetske operacije dojki. Međutim, kao i svagdje, postoje i oni koji nisu kvalificirani za takve zahvate, ali ipak ih izvode”, izjavio je jednom za naš portal, objašnjavajući nam usput koje su se revolucionarne promjene dogodile na tržištu implantata te na što žene trebaju posebno paziti kad se odluče za operaciju grudi.

Intervju s prof. dr. sc. Mijatovićem možete pročitati OVDJE.

Ovaj ekspert za grudi kazao nam je kako se žene danas za implantate najčešće odlučuju u periodu od 20. do 40. godine, ali u se vrijeme toj operaciji podvrgava i sve više žena starijih od pedeset, što je čisti dokaz da je sve manje žena opterećeno svojim godinama, i naprosto u svakoj dobi žele izgledati onako kako se osjećaju – odlično.

Dr. Mario Zambelli

Ovaj specijalist plastične, estetske i rekonstruktvne kirurgije jedan je od najcjenjenijih hrvatskih plastičara, koji je iskustvo stjecao u najvećim centrima za plastičnu i estetsku kirurgiju diljem SAD-a, a od 1993. do 2001. bio je pročelnik odjela za plastičnu i rekostrukcijsku kirurgiju u KBC-u Rijeka. Počasni je član Upravnog odbora Hrvatskog Društva za Estetsku Medicinu Hrvatskog Liječničkog Zbora te vlasnik privatne prakse u riječkoj Poliklinici Zambelli.

Jedan od najčešćih zahvata u njegovoj poliklinici je upravo augmentacijska mamoplastika ili zahvat povećanja dojki. To je zahvat kojim se povećava volumen dojki i poboljšava njihov oblik, a izvodi se kod žena s prirođeno malim dojkama, kod atrofije dojki nakon porođaja, kod korekcije nejednakih (asimetričnih) dojki te kao rekonstrukcijski zahvat nakon zahvata na dojci nakon karcinoma.

U ovoj se operaciji implantat postavlja u područje iza žlijezde (retroglandularna pozicija) ili iza mišića (retromuskularna pozicija). Posljednjih godina koristi se tzv. retrofascijalno postavljanje implantata: umetak se, naime, stavlja ispod mišićne fascije čime se dobiva određeni pokrov u gornjem dijelu implantata, a izbjegava se retromuskularno postavljanje iz različitih razloga (zamjena implantata i sl.).

Koriste i “dual plane” tehniku kojom se djelomično mobilizira tkivo dojke od grudnog mišića i tako omogućava bolje postavljanje žljezdanog tkiva iznad implantata koji se stavlja iza grudnog mišića.

Dr. Rebeka Held

S posebnim zadovoljstvom na ovu listu uvrštavamo i jednu damu: premda joj je samo 37 godina, dr. Rebeka Held nalazi se na svim top listama plastične kirurgije u Hrvatskoj. Nakon specijalizacije u zagrebačkom KB-u Dubrava te subspecijalizacije u Belgiji, ova specijalistica plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije postala je članica tima prim. dr. Siniše Glumičića u klinici Glumičić Medical Group.

„Dok sam radila u bolnici, najveći izazov su mi bile mikrokirurške rekonstrukcije nakon karcinoma dojki ili trauma te replantacije prstiju – zbog svoje tehničke složenosti, ali i zbog koncepta da pacijentu ne vraćate samo funkciju, nego ujedno pokušavate maksimalizirati i estetsku komponentu. Danas, ako govorimo o estetskoj kirurgiji, svaki je pacijent svojevrsni izazov na svoj način; osobno najviše vremena prije zahvata provodim u detaljnom razgovoru s pacijentom o njegovim željama i očekivanjima – korelirajući to s onime što je tehnički i anatomski moguće napraviti. Doći na istu „valnu duljinu“ i točno razumjeti što vaš pacijent želi te stvoriti povjerenje između dviju strana je – po mom mišljenju – najvažniji izazov s kojim sam suočena i prije samog zahvata“, rekla je dr. Held za Esteticu.hr.

Ostatak intervjua s dr. Rebekom Held pročitajte OVDJE.

Prim. dr. sc. Zoran Veir

O raskošnom dekolteu sanjaju muškarci, no i većina Hrvatica koje se podvrgnu operaciji odluči se za vrlo atraktivnu, ali diskretnu promjenu, potvrdio nam je renomirani zagrebački liječnik prim. dr. sc. Zoran Veir, kojem u njegovu Polikliniku Veir s tom željom dolaze brojne žene iz regije, pa i šire. „Operacija povećanja grudi jedan je od najčešćih zahvata koje izvodim. Obavlja se u općoj anesteziji, a pacijentica u klinici ostaje jedan dan nakon operacije.

Kućni oporavak traje tjedan dana, no fizičke je vježbe i veće napore potrebno izbjegavati još sljedeća četiri do šest tjedana“, govori ovaj poznati kirurg, subspecijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije koji se educirao u brojnim svjetskim centrima, poput Madrida, Beča, New Yorka, Baltimorea, Washingtona, Sad Diega i LA-a.

Zašto dr. Veir koristi Motiva implantate, pročitajte OVDJE.

Dr. sc. Mladen Duduković

Doktor Mladen Duduković vrhunski je plastični, rekonstruktivni i estetski kirurg koji je svoj život posvetio zdravlju i ljepoti ljudi. Zaposlen je u Kliničko-bolničkom centru Zagreb, gdje se specijalizirao za rekonstrukciju dojke nakon liječenja karcinoma. Prvi je hrvatski dobitnik Avonove globalne stipendije za liječenje raka dojke, a edukaciju u sklopu iste, odradio je u Americi, na Zavodu za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju najbolje bolnice na svijetu, „Johns Hopkins Hospital“ u Baltimoreu, u državi Maryland. Za to vrijeme imao je priliku učiti najmodernije metode i operacijske mogućnosti u kirurškom liječenju raka dojke te rekonstrukciji dojke, od najvećih svjetskih stručnjaka. Dio inozemne specijalističke edukacije odradio je i u Danskoj i Sloveniji.

Zbog iznimnog talenta, predanosti poslu i osjećaja za lijepo već je vrlo mlad postao jedan od utjecajnijih estetskih kirurga u zemlji. Sebe voli opisati kao svestranog te modernog estetskog kirurga sa svim potrebnim znanjima i vještinama klasične plastične i estetske kirurgije uz savršenu nadogradnju neinvazivnim tehnikama i tehnologijama pomlađivanja. Stoga je u Zagrebu otvorio dvije poliklinike, Polikliniku Duduković i Dklinik: dok u prvu žene dolaze na neinvazivne anti-age tretmane, u Dklinik – zajedno s dr. Hrvojem Kisićem – obavlja plastične operacije.

Sve o mommy makeoveru pročitajte OVDJE.

Dr. Hrvoje Kisić

Dr. Hrvoje Kisić plastični je kirurg na Zavodu za plastičnu, rekonstruktivnu i kirurgiju dojke Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Na Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb specijalizirao je opću kirurgiju i subspecijalizirao plastičnu kirurgiju te stekao titulu specijalista opće kirurgije te onda i titulu subspecijalista plastične kirurgije. Dio subspecijalističke edukacije proveo je u Sveučilišnoj bolnici u Padovi s posebnim naglaskom na mikrokirurgiji te rekonstruktivnoj kirurgiji dojke.

Na pitanje zašto je za svoj Dklinik tim odabrao baš dr. Kisića, dr. Mladen Duduković rekao je: „Kompetitivnog sam karaktera i da bih znao svoju poziciju u kolektivu, morao sam pratiti rad i kvalitete drugih, kako starijih, tako i mlađih kolega u njihovom razvoju. Smatram da je Hrvoje Kisić trenutačno najbolji kirurg u svojoj generaciji, i mislim da su pred njim velike stvari. Čast mi je što radi sa mnom“.

Dr. Zoran Žgaljardić

Instagram doc. dr. sc. Zorana Žgaljardića, maksilofacijalnog kirurga te subspe­cijalista plastične kirurgije glave i vrata iz Centra za estetsku kirurgiju dr. Žgaljardić, prava je galerija njegovih radova, u kojoj se može vidjeti koliko su fascinantni rezultati transformacija koje radi u operacijskoj sali. Ubraja se među najcjenjenije hrvatske plastičare, a za svoj je rad primio brojne međunarodne nagrade i priznanja. Vrlo je tražen i kao edukator pa je u više navrata bio predavač na kongresima American Academy of Cosmetic Surgery.

„Kirurgiju uljepšavanja i po­mlađivanja danas možemo sma­trati neizostavnim kulturološkim razvojem društva. Estetska ki­rurgija sve je popularnija, a osim samih kirurških tehnika, estetski kirurg mora imati smisao za ljepo­tu i harmoniju lica i tijela. Također, mora pratiti trendove kad je riječ o kriterijima vezanim za ljepotu i najnovije sigurne tehnike operira­nja. Iskustvo i kredibilitet kirurga jedini su faktor koji daje sigurnost u uspješan ishod estetskog zahvata na zadovoljstvo klijenta“, rekao je dr. Žgaljardić za jedan dnevni list.

Dr. Ivo Džepina

Doc. dr. Ivo Džepina, specijalist opće, plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, iza sebe ima tisuće estetskih i rekonstruktivnih operativnih zahvata, a uz to je i suautor knjige “Kirurgija dojke” u kojoj su prikazane moderne metode kirurškog liječenja dojke te estetske i rekonstruktivne operacije dojke. Prvi je u Hrvatskoj napravio rekonstrukciju dojke mikrovaskularnim režnjem tkiva s trbuha, a kad je riječ o estetici, dr. Džepina već više od 30 godina pomaže pacijentima da se osjećaju dobro u svojim tijelima.

Dvadeset je godina radio u KBC-u Zagreb gdje se bavio najkompleksnijim rekonstruktivnim zahvatima, a već 14 godina ima u privatnu praksu Džepina Medical Group, u kojoj on i njegov tim koriste najmodernije metode estetske kirurgije.

Dod. dr. sc. Aleksandar Milenović

Ovaj maksilofacijalni kirurg educirao se u vrhunskim svjetskim centrima plastične kirurgije u  New Yorku, Glasgowu, Londonu i Beču. Svoje znanje redovito prezentira na specijaliziranim svjetskim kongresima. Od 2015. godine obnaša funkciju predstojnika Odjela za kirurgiju glave i vrata Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice u Zagrebu te je docent na Katedri za maksilofacijalnu kirurgiju Medicinskog fakulteta u Osijeku i član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata.

Osim njegovih pacijenata koji ga već godinama svrstavaju među najbolje kirurge u Hrvatskoj, ime doc. dr. Milenovića široj je javnosti postalo poznato kada je prije gotovo deset godina prvi na svijetu uspio uzgojiti ljudsko uho na podlaktici te ga presadio na glavu tada 17-godišnjem pacijenta rođenom bez uha – ovu su vijest prenijeli svi veći svjetski mediji, no slava ovom stručnjaku nije „udarila u glavu“. Pristupačan, nasmijan, srdačan i stručan – tim ga riječima opisuju pacijenti, ali i kolege, među kojima uživa status jednog od najboljih.

U trendu su grudi koje izgledaju posve prirodno.

Dr. Duje Ostojić

Kao i čitav tim njegove Ordinacije Ostojić, dr. Duje Ostojić.  kontinuirano prati najsuvremenija medicinska i tehnološka dostignuća i saznanja. U programu edukacije obvezno je uključen posjet minimalno dvama etabliranim svjetskim medicinskim kongresima godišnje, a poznat je kao prvi liječnik u Hrvatskoj koji je izvršio operaciju nosnog septuma nad pacijentom s transplantiranim srcem, čime mu je osigurana bolja kvaliteta života.

Pacijenti ga, osim zbog iznimne stručnosti, vole i zbog stava da „doktor koji se bavi estetskom kirurgijom i kozmetičkim tretmanima uvijek mora najprije biti doktor i čovjek, a tek onda privatni poduzetnik“.

Pročitajte još i ...