Uočite razliku: Kako prepoznati da grudi nisu prirodne?

Dutch model Bregje Heinen stars in Faithfull the Brand Summer 2017 photoshoots., Image: 339608861, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Broj operacija povećanja grudi raste iz godine u godine, tehnike su sve naprednije, a rezultati sve prirodniji. Ipak, nekoliko je karakteristika koje mogu upućivati na to da se radi o umjetnim grudima odnosno implantatima.

Dutch model Bregje Heinen stars in Faithfull the Brand Summer 2017 photoshoots., Image: 339608981, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Dojke su preblizu jedna drugoj

Kod većine žena između dojki ima od 5 do 7 cm razmaka. Implantati taj razmak uvelike sužavaju pa ponekad izgleda kao da se dojke dodiruju. Liječnici nerijetko postavljaju grudi u središte, a često su to i želje pacijentica, stoga su one postavljene vrlo blizu jedna drugoj, otkriva estetski kirurg dr. Norman Rowe za Men’s Health.

Previsoko na prsima

Ako se grudi nalaze previsoko, i to je indikacija da su umjetne (kada isključite mogućnost push-up grudnjaka). Prirodno se grudi obično nalaze u visini pazuha, a prilikom povećanja nerijetko pacijentice žele nešto podignutije grudi kako bi održale njihov mladenački izgled.

Punoća grudi i oblik

„Prirodne grudi uglavnom su oblika suze ili kruške, a ako su toliko pune da više izgledaju kao lubenice, znak je da su umjetne“, objašnjava dr. Rowe. To je zato što su prirodne grudi punije u dnu dojke, a okrugli implantati čine dojku jednako punom na svim dijelovima. Ipak, treba naglasiti da postoje različiti oblici implantanata, no, ako su dojke suviše okrugle i svugdje jednako pune, vjerojatno se radi o implantatima okruglog oblika.

, ,03, MAY 2017. Supermodel Helena Christensen takes on warm weather style for the Summer 2017 campaign from British fashion retailer Debenhams. The new advertisements focus on four unique trends for the colorful shots captured by Max Abadian.In one shot, Helena flaunts her supermodel figure in an one-piece swimsuit with a plunging neckline. And in another image, the Danish beauty poses in a tropical inspired Bardot top with ruffled bikini bottoms. . ©DJ / LAN - 03/5/17 **HANDS OUT pics** ©DJ / LAN - 3/5/17, Image: 331744571, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 4, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Ožiljak

Ova je točka prilično jasna – ukoliko na grudima postoje ožiljci, znak je da su u grudi umetnuti implantati.

Svaka na svoju stranu

Kada su implantati preveliki za anatomiju žene ili smješteni u premali prsni džep, može se stvoriti dojam da je prostor među grudima preširok i koščat. Tada se može činiti kao da su grudi „iskočile“ sa strane, što daje neprirodan izgled cijelom tijelu, a to se može izbjeći tako da širina implantata ne prelazi širinu prirodne dojke.

Naravno, svi ovi očiti znakovi u rukama vrhunskog stručnjaka mogu se izbjeći (iako ovise i o anatomiji pacijentice i njezinim željama), stoga je ponekad zaista gotovo nemoguće prepoznati radi li se o prirodnim ili umjetnim grudima.

Pročitajte još i ...