Dr. sc. Željana Bolanča otkriva tajne korištenja retinola – pratite predavanje!

On je jedan od najmoćnijih sastojaka u njezi kože i tajna dobrog izgleda brojnih holivudskih zvijezda. Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow i Priyanka Chopra javno priznaju kako je upravo retinol ključ njihove besprijekorne kože. Njegova sposobnost zaglađivanja kože i vraćanja sjaja poput magneta je za sve koji žele postići jmladalački izgled bez invazivnih kozmetičkih zahvata.

Antioksidativno djelovanje

Ova čarobna supstancija, poznata i kao derivat vitamina A, ima supermoć transformiranja kože i vraćanja mladolikog sjaja. No, što točno retinol čini tako posebnim i zašto mnoge slavne osobe ne mogu zamisliti svoju svakodnevnu rutinu bez njega? Prije svega, poznat je po iznimnom antioksidativnom djelovanju, što znači da štiti kožu od štetnih slobodnih radikala koji mogu prouzročiti starenje. 

Osim toga, ovaj moćni sastojak potiče procese obnavljanja stanica i proizvodnju kolagena, što rezultira smanjenjem vidljivosti bora i finih linija. Uz to, retinol pomaže u rješavanju raznih kožnih problema poput akni, pigmentacija i hiperpigmentacija, te nepravilnosti tena. 

O svim tajnama retinola i njegova korištenja, posjetiteljima Estetica Demik 2023 stručnog skupa govorit će dr. sc. Željana Bolanča iz Poliklinike Bolanča, 3. studenoga s početkom u 11:15 sati. Sponzor ovog predavanje je Vichy.

“Retinol je jedan od najboljih i najjačih anti-age sastojaka, ali retinol nije samo to – koristan nam je i u mladenačkoj dobi i adolescenciji, tada je broj 1 sastojak u liječenju i borbi protiv akni. Ono što je dobro kod retinola je što djeluje na sve slojeve kože, na epidermis, djeluje i u dermisu, na fibroblaste – stanice koje su direktno uključene u proizvodnju kolagena”, kaže dr. Bolanča.

U stvari, objašnjava naša sugovornica, riječ je o jednom od najjačih lokalnih pripravaka ili sastojaka koji nam služi za proizvodnju kolagena. Zato on djeluje i na strukturu kože, zadebljava dermis pa koža postaje i jača i čvršća, a kada je koža zadebljana, onda su i bore manje vidljive. Naravno, ključne su doze.

“Na tržištu danas imamo kreme i serume s različitim postotcima retinola, od 0,5%, 1% pa čak i 2% u kemijskim pilinzima. Tako da se možemo na neki način igrati tim koncentracijama, tražiti učinak kakav želimo. Ako se radi o mlađoj osobi s manje izraženim borama, onda će se započeti s nižom koncentracijom, za razliku od osobe koja želi ukloniti neke nepravilne pigmentacije i treba jaki antiage efekt”, objašnjava ugledna dermatovenerologinja, zaključujući kako retinol uvijek, pa čak i zimi, treba koristiti uz kremu sa zaštitnim faktorom.

—————————————————————————

Stručni skup Estetica Demik 2023 održat će se u petak, 3. 11. 2023. u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21, s početkom u 9:40 sati.

Ulaz na stručni skup je besplatan, ali je moguć isključivo uz prethodnu prijavu. PRIJAVITE SE OVDJE:

FORMULAR ZA PRIJAVU

 U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na info@estetica.hr.

Generalni pokrovitelj Estetica Demik stručnog skupa 2023. je Vichy.

Pročitajte još i ...