Eminentni dermatolozi iz regije okupljaju se na 2. Simpoziju udruženja CUTIS u Banjoj Luci

Drugu godinu zaredom, Banja Luka postat će centralno mjesto okupljanje stručnjaka iz područja dermatologije u regiji – a povod je Simpozij udruženja za kožne i spolne bolesti CUTIS.

Predavanja na predstojećem simpoziju održat će eminentni stručnjaci, profesori dermatovenerologije, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz cijele regije – a lista je još bogatija nego na prošlogodišnjem, prvom, simpoziju.

Poznati predavači iz cijele regije

Predsjednica Udruženja CUTIS, dr. Jelena Petković Dabić, te potpredsjednica dr. Sanja Umičević Šipka ove su godine – osim predavača poznatih od prošle godine – dovele i nekoliko novih imena.

“Očekujemo izuzetno kvalitetan stručni simpozij, ali i ugodno druženje kolega iz regije – baš kao što je to bilo i prošle godine. Pridružili su nam se svi prošlogodišnji, ali i neki novi predavači, a program je zaista sveobuhvatan te fokusiran na najaktualnije teme iz područja dermatologije”, ističe dr. Jelena Petković Dabić.

Aktualne teme iz područja prevencije, dijagnostike i liječenja kožnih bolesti

Drugi simpozij Udruženja CUTIS održat će se u Banjoj Luci 27. i 28. listopada u KC-u Banski Dvor, jednoj od najstarijih znamenitosti u centru grada, a organizatori ističu kako ove godine očekuju oko 200 dermatologa iz zemlje i inozemstva.

Organizacijski odbor Simpozija čine Jelena Petković-Dabić, Sanja Umičević Šipka i Marjana Tica, dok se u znanstvenom odboru nalaze Jagoda Balaban, Đuka Ninković Baroš, Vesna Gajanin i Alma Prtina.

Ovogodišnji program Simpozija obuhvaća aktualne teme iz područja prevencije, dijagnostike i liječenja kožnih bolesti od rođenja, preko adolescencije, do zrelih godina. Sudionici će imati prilike čuti sve o najnovijim metodama dijagnostike, klasifikacije i liječenja, a predavači će predstaviti i slučajeve uspješno provedenih terapija i rješenja problema.

Dvodnevni skup u Banjoj Luci izvrsna je prilika dermatolozima

Dvodnevni skup bit će izvrsna prilika dermatolozima da se upoznaju s radom udruge CUTIS, ali i da organizator prikupi iskustva kolega iz regije i unaprijedi svoja saznanja. Kao i na prošlogodišnjem simpoziju, posjetitelji će se moći upoznati i s brojnim novim preparatima koji su na tržište stigli ove godine, zahvaljujući pokroviteljima koji podržavaju edukacije i okupljanja u organizaciji Udruge CUTIS.

S obzirom na to da će posjetiteljima, uz stručni/znanstveni dio programa, ostati dovoljno vremena za upoznavanje s divnim gradom na Vrbasu – okupljeni će moći osjetiti i dio tradicije te gastronomske ponude Banje Luke.

Program donosimo u nastavku, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na linku za posjetitelje:

 

  1. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ UDRUŽENJA DOKTORA ZA KOŽNE I POLNE BOLESTI CUTIS

Program Simpozija počinje u petak 27.10. 2023., a prvi dan podijeljen je u 3 sesije.

Moderatori prve sesije, s početkom u 13 sati su Alma Prtina i Jovan Lalošević.

Prvo predavanje počinje u 13 sati, održat će ga Alma Prtina, a nosi naziv “EBD – nove mogućnosti u terapiji akni i ožiljaka od akni”, nakon čega će okupljeni poslušati predavanje “Prenamjena sistemskih lijekova u borbi protiv starenja” doktora Andrije Stanimirovića s početkom u 13:15 sati.

“Komorbiditeti kod pacijenata s alopecijom areatom i njihov značaj na efikasnost terapije” na programu će se naći u 13:30, a predavanje će održati Jovan Lalošević.

Nakon kraće diskusije, program prve sesije nastavlja se satelitskim predavanjem “Revalid Ewopharma” u 14 sati.

Slijedi pauza, a zatim sesija pod moderiranjem Đuke Ninković-Baroš i Željka Mijuškovića.

Prvo predavanje druge sesije održat će Željko Mijušković, a nosi naziv “Liječenje teških formi akni”, nakon čega slijedi predavanje Branislava Lekića: “Dijagnostika i terapija onihomikoze”.

U 15 sati na programu će se naći predavanje “Utjecaj Helicobacter pylori infekcije na kliničku sliku oboljelih od rozaceje” koje će održati Đuka Ninković Baroš, nakon čega slijedi kratka diskusija te pauza.

U 16 sati uzvanici će uživati u svečanom otvaranju Simpozija, dok će se na programu u 16:45 naći sponzorsko predavanje Novartisa.

Treću sesiju moderiraju Vesna Gajanin i Miloš Nikolić, a upravo doktor Nikolić otvara sesiju u 17:10 predavanjem “Dijagnoza i liječenje buloznog pemfigoida”.

Slijedi predavanjem Dubravke Živanović “Dijagnostički i terapijski algoritmi autoimunog pemfigusa” u 17:30, a treća se sesija nastavlja predavanjem o Rijetkim formama pemfigusa, koje će održati Vesna Reljić u 17:45.

Satelitsko predavanje Galenike na programu je u 18 sati, nakon čega će Mirjana Galjić Vejić održati predavanje “Autoimunske bulozne dermatoze u dječjem uzrastu” u 18:15.

Uslijedit će predavanje Dušana Škiljevića “Imunofluorescentni nalazi kod sistemskih bolesti vezivnog tkiva”, a u 18:45 Suzana Ljubojević Hadžavdić govorit će o profesionalnim bolestima kože.

Prvi dan Simpozija završit će se diskusijom u 19 sati, nakon čega će sudionici moći uživati u večernjem druženju.

Subota 28.10.

Drugi dan Simpozija počinje prvom sesijom, čiji su moderatori Marjana Tica i Senada Rešić.

Prvo predavanje u rasporedu nosi naziv “Karakteristike atopijskog dermatitisa i atopijski marš kod adultnih pacijenata”, a održat će ga Kristina Kostić s početkom u 10 sati.

Slijedi predavanje Jagode Balanan “Smjernice u liječenju atopijskog dermatitisa”, a u 10:30 predavanje pod nazivom “JAK- inhibitori u terapiji atopijskog dermatitisa” održat će potpredsjednica udruženja Sanja Umičević Šipka.

U 10:45 na rasporedu je predavanje Mirjane Bakić: “Hidradenitis suppurativa – naša iskustva u liječenju”, a potom slijedi diskusija. Program se nastavlja u 11:15 sati sponzorskim predavanjem Loreal Dermatological beauty, a nakon pauze vrijeme je za drugu sesiju drugog dana Simpozija.

Moderatori su Sanja Umičević Šipka i Tamara Jovović, a sesija počinje u 12 sati predavanjem hrvatske dermatologinje Marije Buljan na temu “Dijagnostika melanonihije u dermatologiji”.

U 12:15 na programu će se naći predavanje “Dermatoskopske karakteristike bazocelularnog karcinoma” koje će održati Jelena Stojković Filipović, a sesija se nastavlja predavanjem Tamare Jovović u 12:30, koje nosi naziv “Dermatološke promjene na koži kao nuspojava target i imunoterapije pacijenata s metastatskim melanomom”.

Nakon predavanja o Fotodinamskoj terapiji u dermatologiji Sonje Radaković u 12:45, slijedi petnaestominutna diskusija, a sesija završava sponzorskim predavanjem Novartisa.

Nakon pauze, na redu je posljednja sesija ovogodišnjeg Simpozija, čiji su moderatori Dragana Grujić i Zoran Golušin.

Sesija počinje u 15 sati predavanjem Zorana Golušina: “Negonoroični uretritis – što je novo?”, nakon kojeg slijedi predavanje “Rozaceja: novi koncept klasifikacije i terapije” koje će održati Ivana Binić.

Okupljeni će zatim imati prilike poslušati predavanje Milana Matića pod nazivom “Tumačenje nalaza Color Duplex Scan-a vena donjih ekstremiteta iz perspektive dermatovenerologa”, s početkom u 15:30.

Sljedeće predavanje počinje u 15:45, a njemu će Vesna Karanikolić okupljenima donijeti vrlo zanimljivu temu: “Teorijska i praktična primjena kompresivne terapije u liječenju venskih ulceracija donjih ekstremiteta”.

Nakon kraće diskusije, posljednje predavanje na programu je satelitsko predavanje Pontus Pharme, nakon čega slijedi službeno zatvaranje skupa te večera i druženje za uzvanike.

Prijaviti se možete putem e-maila: ivana@sky2travel.net, a detalje i cijene kotizacija pogledajte u nastavku:

Pročitajte još i ...