Muče vas tamni podočnjaci i želite brzi rezultat? Rješenje je – mezoterapija!

Kada vizualiziramo sliku opuštanja u SPA centru, većina nas zamisli ženu u mekanom kućnom ogrtaču, zavaljenu u ležaljku s maskom na licu, očiju prekrivenih kolutovima krastavaca… Kada bi barem bilo tako jednostavno! Pritom, naravno, mislimo na ovaj dio s krastavcima. Naime, prema istraživanju, područje oko očiju stari brže od ostatka lica i može učiniti da izgledate i do 20 godina starije, jer je to najtanja koža, s najnižom elastičnošću i vlagom. 

Osim toga, kad je riječ o okoloočnom području, tanke linije i bore muče čak 85% žena, prema istraživanju Good Housekeeping Institute Beauty Laba. Te dvije brige usko prate nedostatak čvrstoće i podočnjaci. Ukratko, zaboravite fotogenične kolutove zdravog povrća, nježna koža oko očiju vapi za specijalnim tretmanima i vitaminskim koktelima.

Periorbitalna regija dio je lica na kojem su znakovi starenja najuočljiviji – i najprije se pojavljuju, prije svega zbog fizioloških degenerativnih procesa koji podrazumijevaju nestanak masnog tkiva te koštanu resorpciju. Uz to, zbog izuzetno tanke kože i manjka lojnih žlijezda, ova je regija vrlo osjetljiva na dehidraciju i pojačan transepidermalni gubitak vode i nastanak sitnih bora…

Kako nastaju podočnjaci

Tamni podočnjaci mogu nastati zbog pojedinih poremećaja kao što su poremećaji u menstrualnom ciklusu, poremećaji u radu štitnjače, alergije, problemi s funkcioniranjem bubrega… No, često nastaju i zbog toga što nedovoljno spavamo, loše se hranimo, pušimo, trljamo oči… A i genetika, naravno, čini svoje. Tamni podočnjaci najčešće su rezultat jedne od sljedećih stvari – tamnije pigmentacije kože ovog područja ili sjene koju stvara masno tkivo u orbitalnom području, potiskujući tkivo vjeđe. Nastaju razgradnjom krvi koja se vremenom taloži u tkivu ispod očiju i daje koži plavičastosmeđi ton. Tamni podočnjaci nisu samo “benefit“ zrele dobi: često muče i ekipu u dvadesetima…

Specijalizirani kokteli za kožu

Kako riješiti problem, a da učinak ostane prirodan? Brojni dermatolozi i ostali liječnici koji se bave estetikom svojim pacijentima često savjetuju mezoterapiju, tretman tijekom kojeg se iu koži injektivno apliciraju specijalizirani kokteli neumrežene hijaluronske kiseline s visokom koncentracijom vitamina, peptida i aminokiselina. To je jedan od najuniverzalnijih i najkorisnijih tretmana za regiju oko očiju jer se preparati odabiru ovisno o potrebama kože: neke tvari potiču limfnu drenažu i smanjuju oticanje tkkiva, neke poboljšavaju tonus i imaju lifting učinak…

Snažan efekt hidracije

Ovaj jedinstveni tretman za pomlađivanje okoloočne regije svoju djelotvornost duguje hijaluronskoj kiselini manje koncentracije i gramaže, koju se zbog specifične veličine može aplicirati vrlo plitko – što je posebno važno za osjetljivo područje oko očiju. Topikalni preparati često ne mogu proći kroz zaštitni sloj mrtvih stanica kože, dok mezoterapija omogućava direktnu aplikaciju ljekovitih supstancija poput hijalurona, vitamina, minerala i antioksidansa. Također, ubodima iglica stimulira se proizvodnja kolagena pa koža postaje čvršća i elastičnija. Lice dobiva mlađi i svježiji izgled, a da bi se rezultati održali, tretman s vremena na vrijeme treba ponoviti.

Mezoterapija može značajno smanjiti otečenost oko očiju i potaknuti limfnu drenažu, poboljšavajući tonus kože i postižući blagi lifting efekt na području podočnjaka i donjeg kapka. Tretman traje oko deset minuta, rezultirajući hidriranom, zaglađenom kožom, smanjenom otečenošću i svjetlijom bojom podočnjaka.

Brzi rezultati bez vremena oporavka

Rezultati mezoterapije su brzo vidljivi, a pacijenti se mogu vratiti dnevnim obavezama odmah nakon tretmana. Za trajnije rezultate i korekciju izraženijih podočnjaka, preporučuje se serija tretmana s razmacima od najmanje mjesec dana. Cijene ovog tretmana u Hrvatskoj variraju od 900 do 2000 kuna, ovisno o korištenim sastojcima i potrebnoj količini preparata. Tretmani su dostupni u različitim dermatološkim ordinacijama i estetskim poliklinikama kao što su Poliklinika Bolanča, Dermamed, Bagatin, Duduković&Kisić, Dermalife i drugi.

Pročitajte još i ...