Novi Valentino miris – sva magija Vječnog grada u bočici parfema

Malo je gradova na svijetu koji su kroz povijest bili toliko nadahnuće umjetnicima i misliocima kao što je to Rim. Slavni Lord Byron nazivao ga je “gradom s dušom”, dok je po Thomasu Hardyju upravo Rim bio “grad u središtu vremena”.

Nastao na sedam brežuljaka prije više od 2700 godina, Rim već stoljećima nosi i epitet “Caput mundi” – središte svijeta, a poznate su i stare, dobro poznate izreke “Svi putevi vode u Rim” ili “Vidjeti Rim i umrijeti u miru” koje su, složit će se svatko tko je ikada posjetio talijansku prijestolnicu, izgovorene i zapisane s apsolutnim pokrićem.

Mnoga remek-djela svjetske baštine i kulture inspirirana su upravo Rimom. Sjetimo se samo kultnog Fellinijevog filma “La dolce vita” u kojemu se zamamna Anita Ekberg kupa u Fontani di Trevi ili pak nešto novijeg ostvarenja Paola Sorrentina – “La grande bellezza” koje slavi život, ali i Rim i njegove ljepote. Niz možemo nastaviti legendarnim filmom “Praznik u Rimu” s Audrey Hepburn i Gregoryjem Peckom u glavnim ulogma.

Ovaj je grad ostavio neizbrisiv trag i u svjetskoj, a naročito talijanskoj pjesmarici pa bi sada bilo sasvim besmisleno nabrajati sve predivne pjesme i melodije koje su posvećene Rimu. No, ne možemo odoljeti da ne spomenemo “Vacanze romane” talijanskog benda Matia Bazar ili pak vječne posvete Rimu kantautora Antonella Vendittija i Francesca de Gregorija.

Čarobni rimski zalazak

Čarolija Rima nadahnula je i kuću Valentino za kreiranje najnovijeg mirisa Valentino Born in Roma Coral Fantasy. 

Ovom nas mirisnom kreacijom Valentino nas poziva da otkrijemo svu magiju Rima u vrijeme zalaska sunca – zlatnog sata. Neponovljivo nebo koje koraljno crvenom boji Vječni grad, potiče nas da se izrazimo na posve nove načine. Ovo je mirisno slavlje jedinstvenog nasljeđa Rima u jednom sasvim osobnom trenutku.

Valentino Born in Roma Coral Fantasy Donna

Kako bi energiju ove boje prenio u miris, Valentino je angažirao parfumere Nadège Le Garlantezec i Jacquesa Hucliera. Započinjući svoje mirisno putovanje u rimskom zlatnom satu, stvorili su voćni cvjetni trag rođen u tom jedinstvenom koraljno-narančastom sjaju, prolazeći kroz Valentinov trio inspiracije: Color, Cool, Couture.

Kako bi utjelovila trenutak kad se nebo po prvi put ispuni koraljnim svjetlom, esencija naranče budi osjetila pri buđenju svijetle živahnosti. Energija note kivija podiže sočne note naranče bojom i blistavošću te daje svježinu koja simbolizira zaigrani potencijal svijeta dok Rim ulazi u noć.

U njegovu središtu nalazi se infuzija cvjetova jasmina koja stvara moderni twist s buketom haute couture akorda koji odjekuju cvjetnom ženstvenošću. Tu je i nezaobilazna ruža koja ovoj olfaktornoj kreaciji dodaje dozu opojnosti. Samo dno mirisne piramide zauzima ambreta koja parfemu donosi mekoću i toplinu, a sjajno se kombinira s drvenastim mošusnim notama.

Valentino Born in Roma Coral Fantasy Uomo

Mušku inačicu ovoga mirisa potpisuju parfumeri Nicolas Beaulieu i Jean Christophe Hérault. Inspirirani kontrastom zlatnog sata, stvorili su orijentalno-voćni miris s drvenastim tonovima.

I ovdje esencija naranče budi osjetila, dok sočne note kivija daju svježinu koja simbolizira zaigrani potencijal svijeta dok Rim ulazi u noć. Provansalska aromatična lavanda miješa se sa cvjetnim notama kadulje, a tu su i svijetle note geranija i burbon vanilije s Madagaskara.

Za kraj, nota zadimljenog jantarnog duhana cijeloj ovoj olfaktivnoj senzaciji daje nezaboravni šarm, dok esencija pačulija s Balija i vetiver s Haitija zagrijavaju kompoziciju drvenastim zemljanim mirisom.

Bočica je, o obje verzije, nadahnuta prekrasnim bojama zalaska sunca u Rimu i energijom tog čarobnog dijela dana na rimskim ulicama. Stakleni kristali čine je dragocjenom, elegantnom i profinjenom, no istovremeno i solidnom, čvrstom i sigurnom – baš poput samoga Rima.

Najnoviji miris kuće Valentino u svojoj ženskoj i muškoj varijanti stiže u parfumerije diljem Hrvatske do kraja ovoga tjedna.

Pročitajte još i ...