Šaptači koži: Ovo su najbolji dermatolozi u Zagrebu

Društveni mediji i internet puni su informacija o njezi kože. Dovoljno je u tražilice na TikToku ili YouTubeu ukucati pojam koji vas zanima i u trenu će vas preplaviti tisuće tutoriala, informacija iz prve ruke, savjeta, preporuka… A tu su, naravno, rodbina, prijatelji i znanci koje će vam uvijek rado preporučiti proizvod ili uslugu koji su njima promijenili život. Međutim, unatoč golemoj količini informacija dostupnih u virtualnoj stvarnosti, pacijenti i dalje dermatologe i estetske liječnike smatraju svojim najpouzdanijim izvorom preporuka za njegu kože.

Potraga za najboljima

Prema istraživanju kozmetičke industrije, 2020. je anti-age njega bila najprodavanija, a slijedili su je proizvodi protiv pigmentacija, dehidracije i za zaštitu od sunca. Stručnjaci k tome tvrde kako će, globalno gledano, tržište profesionalne njege kože porasti za gotovo 30% do kraja 2026. To se prevodi u rast od 4,65 milijardi dolara u sljedećih par godina. Zvuči impresivno, zar ne? Kada se sve to stavi u kontekst, logično je da će se povećati i potražnja za kvalitetnim stručnjacima, na koje se možete osloniti i pokloniti im svoje povjerenje.

Početak godine je idealno vrijeme da se podsjetimo dermatologinja čije ste savjete i preporuke rado čitali i slijedili u protekloj godini. Njihova misija je zdrava, njegovana i lijepa koža, a strast estetska medicina, one su najpoznatije zagrebačke dermatologinje kojima se tisuće žena svakodnevno prepušta u ruke s punim povjerenjem kako bi otkrile puni potencijal svoje ljepote i stekle samopouzdanje.

Dr. sc. Željana Bolanča

Nakon diplome na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, jedna od omiljenih liječnica pripravnički staž odradila je u KBC-u Sestara milosrdnica. Uslijedili su specijalistički ispit iz dermatovenerologije te rad u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestara milosrdnica, a u središtu njezina interesa su liječenje akni, dermatoonkologija i opća dermatologija te bolesti kose.

Dalmatinka sa zagrebačkom adresom strastveno se posvetila i području estetske dermatologije, postavši službena trenerica i edukatorica tvrtke Allergan Aesthetics za Hrvatsku, za aplikaciju Juvederm dermalnih filera i Vistabela (botulinum toksina tipa A). Kontinuirano se educira te u Hrvatskoj i inozemstvu pohađa brojne tečajeve, radionice, simpozije i kongrese iz područja opće dermatologije, trihologije, kozmetologije i estetske dermatologije. Od 2021. zaposlena je u Poliklinici Bolanča.

Dr. Nevia Delalle

Ljepota i zdravlje kože doktorici Neviji Delalle nisu samo specijalnost, već i cjeloživotna strast. Jedna od najstručnijih i najiskusnijih hrvatskih dermatologinja sa zagrebačkom adresom o sebi će reći kako joj je najveći izazov imati na kraju sretnog, zadovoljnog pacijenta, a da u tome uspijeva, dokaz su stotine vjernih pacijenata koji na adresu njene Poliklinike Dermalife vraćaju već punih 12 godina.

Specijalizirala je dermatovenerologiju u KBC-u Sestara Milosrdnica u Zagrebu te završila međunarodnu specijalizaciju iz anti-ageing medicine u Parizu, Monte Carlu, Bruxellesu, Pragu i Barceloni. Završila je i poslijediplomski Studij iz podvodne medicine i medicine ronjenja na Institutu pomorske medicine u Splitu te poslijediplomski znanstveni studij iz područja fiziologije i imunologije na Prirodoslovno matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Dr. Jelena Jakić

“Ulaganje u sebe je najbolje ulaganje!”, pročitat ćete kada otvorite web stranicu Poliklinike Jakić. To je i moto njezine vlasnice, koja se, sa svojim timom, stalno usavršava i prati svjetske trendove. Tijekom specijalizacije u zagrebačkoj Klinici za kožne i spolne bolesti dr. Jelena Jakić posebno se bavila dermatokirurgijom, uz koju se, priznaje, rodila i ljubav za estetsku dermatologiju.

Završila je specijalizaciju iz dermatovenerologije tijekom koje otkrila strast i prema dermatokirurgiji, pa je “ruku pod ruku” sa svoje dvije strasti – estetskom dermatologijom i dermatokirurgijom krenula na dodatne edukacija iz područja anti-aginga. Želja za znanjem vodila je dr. Jakić kroz mnoge kongrese i edukacije do pozicije službenog edukatora Adria regije za hijaluronske filere Juvederm i Teosyal Skin Tech Pharma Group pilinge i biorevitalizaciju Cellenis PRP – tretmane pomlađivanja krvnom  plazmom.

Dr. Saida Rezaković

Njezini pacijenti opisat će je kao osobu koja vam nikada neće podilaziti i govoriti ono što želite čuti. Njezini pacijenti uvijek joj se iznova i vraćaju, što najbolje govori o tome koliko joj vjeruju. Dr. Saida Rezaković specijalizaciju je obavila je u Klinici za dermatovenerologiju KBC-a Zagreb, a u Specijalnoj bolnici AGRAM radi od 2015. godine. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Educirana je u području suvremenih metoda pomlađivanja kože, dermatoskopije i evaluacije pigmentnih lezija, dermatokirurgije te primjene sklerozacije u terapiji flebektazija (proširenih vena). Završila je poslijediplomski studij MBA – Poslovno upravljanje na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2010. Aktivno sudjeluje na domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijima i edukacijskim tečajevima te programima trajnog usavršavanja. Objavila je više stručnih i znanstvenih radova te kongresnih priopćenja.

Dr. Ivana Nola

Zagrebačka liječnica zanat je brusila u KBC-u Sestara milosrdnica i u Klinici za tumore Zagreb. Stručnjakinja je na području dermatologije, magistrirala je na području ginekološke onkologije, dok je za poslijediplomski studij odabrala dermatološku onkologiju. Od 2004. godine zaposlena je u vlastitoj Poliklinici Nola koja je poznata ne samo u Zagrebu, već im pacijentice dolaze iz svih krajeva Hrvatske.

Osmislila je i DR NOLA FOR SKIN Xerosensa liniju od šest bazičnih proizvoda za svakodnevnu njegu suhe i osjetljive kože lica i tijela. Specijalnost su joj suptilni i neinvazivni tretmani pomlađivanja, poput mezoterapije, PRP-a i kemijskih pilinga, a posvećena je i problemima ispadanja kose.

Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov

Ova rođena Zadranka doktorirala je dermatologiju, na temu atopijskog dermatitisa, na Stomatološkom fakultetu. Završila internacionalnu edukaciju iz dermatoskopije na dermatovenerološkoj klinici Medicinskog fakulteta u Grazu, a uz dermatoskopiju i dermatokirurgiju uže područje rada joj je i problematika kože lica te estetska dermatologija kojom se bavi 17 godina.

Završila je brojne internacionalne edukacije (Monte Carlo, Pariz, Barcelona, Lisabon…), s naglaskom na postupke mezoterapije, microneedlinga, karboksiterapije, dermalnih filera, PRP-a i drugih neinvazivnih dermoestetskih metoda. Osobito je prepoznatljiva po mezoterapiji i microneedlingu koji slove kao njezin zaštitni znak. Objavila je više znanstvenih i brojne stručne radove u inozemnim i domaćim publikacijama. Iako je karijeru započela u KBC-u Sestara milosrdnica, trenutačno je zaposlena u Poliklinici Šlaj-Anić.

Pročitajte još i ...