Sjajni rezultati pomlađivanja PRP tretmanom

Popularnost neinvazivnih estetskih tretmana ne prestaje jenjavati, a jedan tretman se posebno ističe svojom učinkovitošću. Riječ je o PRP-u, platelet rich fibrin, odnosno plazmu bogatu fibrinom. Riječ je o novoj generaciji pomlađivanja matičnim stanicama, odnosno trombocitima iz krvne plazme. Dobrobiti PRP-a za kožu su revitalizacija i obnova, poticanje proizvodnje kolagena, pomlađivanje i dubinska regeneracija kože.

Kako se izvodi tretman?

U prvoj fazi postupka liječnik iz vene uzima malu količinu pacijentove krvi u posebnu epruvetu koju zatim centrifugira u specijalnom aparatu. Na taj se način u epruveti odvajaju krvni sastojci. Tako dobivenu plazma pomoću vrlo tanke igle odmah se aplicira u površni sloj kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SZAN Clinic (@szanclinic)

Je li PRP prirodna metoda?

PRP je prirodna metoda u kojoj se koristi vlastita krv. Krv se centrifugira, nakon čega se izdvaja plazma bogata trombocitima iz kojih se oslobađaju brojni faktori rasta. Faktori rasta pomažu pri proizvodnji novog kolagena te poboljšavaju oštećenu kožu, usporavajući i otklanjajući znakove starenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Milica Djokic (@dr_milicadjokic)

Kao takva, ova metoda ne izaziva neželjene reakcije jer je riječ o vašoj krvi i potpuno prirodnom procesu. Naime, ne postoji mogućnost loše reakcije na tretman ili pak alergijske reakcije jer se radi o sastavu koji je u potpunosti kompatibilan s tijelom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ArtMed (@artmedguelph)

Koliko traje postupak?

Tretman matičnim stanicama traje oko 15 minuta nakon što se krv centrifugira i prikupi plazma. Krv se vadi iz vene i stavlja u posebnu centrifugu koja ekstrahira plazmu punu faktora rasta i matičnih stanica koje imaju stimulacijski efekt na kožu te poboljšavaju lokalnu mikrocirkulaciju i stimuliraju proces obnove kože.

Tretman je minimalno bolan, a glavne su nuspojave osjetljivost i blago crvenilo koje traje oko 24 sata, tako da odmah nakon završetka tretmana možete nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima.

Pročitajte još i ...