Mačkaste oči

Postizanje zavodljivo mačkastog pogleda dio je makeup rutine brojnih celebrityja. Trenutno su najpopularnije mačkaste oči Melanije Trump koja se, kako procjenjuju stručnjaci, prepustila prednostima estetske medicine ne bi li postigla takav izgled, a dodatno ga naglašava načinom šminkanja. Blago ukošenim očima postiže se zavodljiv pogled koji pridonosi egzotici lica. Takve oči poznate su kao mačkaste, a neki govore i o bademastima, te ih karakterizira blago uzdignuti vanjski kut oka.

profimedia-0282104458

Ovisno o kapcima, više je načina kojima se može postići mačkasti pogled. Postupak koji se može napraviti jest donja blefaroplastika (korekcija kapaka) s lateralnom kantopeksijom, a najčešće se kombinira i s gornjom blefaroplastikom.

U slučajevima kada je potrebno podignuti i obrvu, radi se ubrizgavanje botoxa u područje obrve. Ovisno o očima, može se raditi i lipofilling. Na gornjem kapku korigira se višak kože, a lipofillingom donjih kapaka i područja oko očiju dobiva se suženje očiju.

mackaste oci

“Tužan” pogled

„Spuštene“ oči i kapci licu daju tužan i umoran pogled. U takvim se slučajevima korekcijom kapaka otvaraju oči i podižu kapci, zbog čega lice poprima vedriji izgled, a ponekad je dovoljan i tretman botoxom kako bi se pomladio pogled.

oci

Ipak, treba naglasiti da nisu samo mačkaste oči privlačne i da sve ovisi o osobnim preferencijama. Različiti oblici pristaju različitim licima, stoga, iako zavodljiv, mačkasti pogled nije idealan odabir za svakog pacijenta. Ovisno o crtama lica te kapcima i očima, potrebno je ustanoviti kakvi se rezultati mogu očekivati. Metoda promjene pogleda mora se dogovoriti s liječnikom jer se ponekad oblik očiju može promijeniti i, primjerice, dodavanjem volumena u jagodice lica.

Oblik očiju ovisi o genima, ali većini ljudi zajedničko je spuštanje kapaka uslijed starenja. Korekcijom očnih kapaka kako bi se postigao egzotičan pogled ili korigirali „spušteni“ kapci, postiže se odmorniji i pomlađeniji izraz lica. Iako se može raditi o razlici u položaju očiju od svega nekoliko milimetara, radi se o zahvatu koji osvježava lice. Ipak, prije odluke o novom pogledu, važno je detaljno se konzultirati s liječnikom.

Pročitajte još i ...