Prve bore nisu drama: najbolja njega za područje oko očiju

Svaka od nas ima onu jednu simpatičnu boricu koja ju prati od 20-ih. Najčešće su to ekspresijske bore oko usta ili očiju kojima simpatično tepamo da su „bore smijalice.“ To one uistinu i jesu, no u jednom trenutku, a najčešće oko 30. godine žene će primijetiti da su počele stariti te da su njihove borice vidljive čak i kada lice miruje.

Prve bore počinju nastajati između 25. i 30. godine i to kao posljedice uobičajenih izraza lica, poput bora smijalica, ali i kao odgovor kože na vanjske i unutarnje čimbenike. No, to što su nastale prve borice ne znači da se moramo pomiriti s njima i odlučiti da je „to sad to“.

Nastaju među prvima, a s vremenom su sve dublje

Koža oko očiju je tanka i brže se bora od ostatka lica. Baš kao i ona oko usta. Uz to, kao što nam je poznato – radi se o ekspresijskim borama koje nastaju ponavljajućim izrazima lica poput smijanja ili mrštenja.

Upravo zato, bore oko očiju i prve nastaju – a mogu se primijetiti već u ranim dvadesetim godinama, dok će izraženije postati ususret 30. rođendanu.

Upravo tada koža sve teže zadržava vlagu, postaje dehidrirana, gubi onaj mladenački sjaj, boja kože postaje neujednačena, a bore sve izraženije. Uz sve to, područje oko očiju „napadaju“ i podočnjaci! Stoga, području oko očiju već s pojavom prvih bora treba pružiti odgovarajuću njegu – kakvu i zaslužuje.

Makeup nije dovoljna

Kako bi naši “prozori u svijet” izgledali baš onako kako smo mi zamislili, treba im njega i briga kakvu i zaslužuju. Uz maskaru, sjenilo, korektor i puder – kojima kamufliramo sve one nesavršenosti koje nas muče, na prve bore oko očiju treba djelovati i proizvodima koji su usmjereni na nadoknadu vlage, vitamina i drugih nutrijenata – kako bismo spriječili produbljivanje umornog izgleda i pogoršanje bora.

Sastojci i proizvodi koje stavljamo na područje oko očiju trebaju biti nježni i formulirani specifično za to područje kako kožu ili oči ne bi nadražili. A upravo takvi su proizvodi nominirani u Estetica Premium Product 2021 powered by Philips Lumea, u kategoriji Najbolja njega oko očiju za prve bore. Donosimo nekoliko prijedloga iz ove važne kategorije.

Filorga OXYGEN GLOW EYE krema za njegu područja oko očiju

Ova zaglađujuća krema području oko očiju vraća blistavost ujedno ga revitalizirajući, hidrirajući i detoksicirajući. Idealno je rješenje za umorne oči, tamne podočnjake, dehidriranu kožu i sitne bore jer zaglađuje i revitalizira te trenutačno vraća sjaj.

Karakterizira je dvostruki učinak: dugoročno djelovanje za savršenu kožu bez mana zahvaljujući super-skin boosting faktorima: oksigenirajućem boosteru (energetizira), hijaluronskoj kiselini (popunjava i zaglađuje) te L-enzimu (detoksicira). Drugi je efekt trenutačno pojačano djelovanje zahvaljujući photoperfector-HD tehnologiji koja sadrži optičke soft-focus pigmente i tetrapeptid koji smanjuje podočnjake.

Bioderma Atoderm Intensive eye

Dnevna 3u1 njega za nadražene kapke umiruje, obnavlja i uklanja šminku. Za one kojima je najveći problem suhoća, crvenilo i ljuskanje tanke kože oko očiju, ova je krema savršen odabir jer u trenu umiruje osjećaj svrbeži, dok će s vremenom i redovnim korištenjem smanjiti suhoću, reducirati crvenilo i osigurati duboko i intenzivno hranjenje kože. Ovaj je preparat namijenjen i osobama s izrazito osjetljivom kožom, ali i onima s osjetljivim očima pa sadrži ograničen broj sastojaka – kako bi vjerojatnost nepovoljnih reakcija bila svedena na minimum.

Bioderma Atoderm Intensive eye umiruje jer enoksolon cilja čimbenike zbog kojih dolazi do svrbeži kako bi dugoročno umirio kožu; obnavlja jer ekskluzivna tehnologija Lipigenium™ stimulira stvaranje lipida i obnavlja učinkoviti zaštitni sloj kože, patent Skin Barrier Therapy™ ograničava vezanje određenih bakterija (zlatni stafilokok) za površinu kože, dok hijaluronska kiselina, koja se prirodno nalazi u koži, stvara neokluzivan hidratantni sloj, zadržava vodu na površini kože i tako služi kao spremnik za vodu. Također, ovaj proizvod, kombinirajući 3 ulja uklanja, uklanja šminku i nečistoće iz kože. Rezultati: koža je umirena i ojačana te je osjećaj ugode trajno vraćen.

Eau Thermale Avene A-Oxitive Krema za zaglađivanje područja oko očiju

Renomirani francuski brend Eau Thermale Avène specijalizirao se za osjetljivu kožu, pa onda ima i adut za delikatno okoloočno područje! Krema za zaglađivanje područja oko očiju obećava svježinu i blistavije oči nakon buđenja, i savršeno se uklapa u provitaminsku anti-age rutinu koja djeluje protiv bora, oksidativnog stresa i zagađenja.

Tekstura oduševljava: lagana i vodenasta, obogaćena je lipidnom fazom sličnom sebumu, brine se o ovom osjetljivom području i pomaže u prevenciji prvih vidljivih znakova starenja.

Dermalogica BioLumin-C Eye Serum

Ovaj se proizvod bazira se na dva moćna i vrlo stabilna oblika vitamina C koji učvršćuju i zaglađuju kožu i vraćaju joj sjaj, no formula je dovoljno nježna da štiti, njeguje i obnavlja najosjetljivije područje lica. Kombinacija sastojaka pomaže ovom laganom serumu da prodre duboko u kožu i ondje uspješno zaustavi proces starenja, a ekstrakt bijele drhtalice (Tremella fuciformis), gljive koja predstavlja novi hit u industriji ljepote, hidrira i oživljava kožu.

Serum je pun antioksidacijskih prirodnih tvari poput ekstrakta algi, chia sjemenki i lišća arjune, biljke poznate po ljekovitosti u ajurvedskoj medicini, koji pojačavaju anti-age djelovanje vitamina C. Klinička studija pokazuje da ovaj serum povećava sjaj kože već nakon jedne primjene, a vidljivo učvršćuje kožu oko očiju već za osam tjedana.

Pročitajte još i ...